vineri, 15 octombrie 2010

Jurnal - Spiritul

Totul este un bumerang !
Soarele numit de greci Helios, sau in latina Sol,  face posibila intreaga viata pe Pamant.
In mitologia egipteana Ra este un zeu ce reprezinta o personificare a Soarelui, fiin considerat cel mai puternic dintre toti zeii. Acesta se nastea pe cer in fiecare dimineata si murea batran, in fiecare seara. La azteci, zeii soarelui Tezcatlipoca şi Huitzilopochtli, cereau  sacrificii umane.
De mii de ani Soarele se intoarce de unde a plecat. Se roteste in jurul centrului galactic cu o viteza ametitoare de 220km/s.
Pamantul, "Terra" sau "Planeta Albastra" se invarte in jurul Soarelui. Oare? " Eppur si muove" ? Destept Galileo Galilei, pacat ca inchizitia si-a bagat coada.
Luna, numita de romani Selena si de greci Artemis (  corespondentul roman Diana ),  sau Hecate ( zeita lunii si a lumii de dincolo ), are o atractie gravitationala nemaipomenita fata de Pamant. Noapte de noapte rasare  ( 0 - nord, 90 - est, 180 - sud, 270 - vest) si apune (  0 - nord, 90 - est, 180 - sud, 270 - vest) in acelasi loc.
Apa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cuvantul te reprezinta, arata-ne cine esti ! Nimeni nu are dreptul sa te judece...tu singur te vei judeca mai devreme sau mai tarziu ...

Cele mai cautate

ce simbolizeaza cifra 44 in biblie, am visat ca ma urmarea un grup de copiii,vise-numere, vise-interpretare, preziceri personalizate,fazele-somnului, Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti, vise-simboluri predominante,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...